CORONAVIRUS | Creştere uriaşă a numărului de români care s-au îmbolnăvit în alte ţări

CORONAVIRUS | Creştere uriaşă a numărului de români care s-au îmbolnăvit în alte ţări

1.480 de cetăţeni români au fost infectaţi cu noul coronavirus în străinătate, conform unui bilanţ oficial prezentat vineri de Grupul de Comunicare Strategică. Este o creştere de 509 cazuri, uriaşă faţă de raportarea din ziua anterioară, când erau anunţate 971 de îmbolnăviri. În total, de la debutul pandemiei, 70 de români au murit peste graniţe.

Practic, de la o zi la alta, numărul românilor care s-au îmbonăvit peste graniţe a crescut cu 52%, de la 971 la 1.480, conform informării oficiale, marea parte a acestei creşteri bruşte venind din Italia, unde bilanţul a urcat brusc de la 653 de cazuri la 1.156, ceea ce dă mai degrabă senzaţia unei raportări întârziate. De altfel, Grupul de Comunicare Strategică precizează că raportarea se bazează pe informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 1.480 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.156 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 16 în Germania, 64 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 70 de cetățeni români aflați în  străinătate au decedat, 17 în Italia, 16 în Franța, 23 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au mai anunţat autorităţile.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

(Foto: Time Magazine)

 

Image
Image
Image
Image