Coronavirus - Cum încearcă Bulgaria să controleze epidemia

Coronavirus - Cum încearcă Bulgaria să controleze epidemia

Interzicerea exportului de măști de protecţie și de îmbrăcăminte de protecție și demararea unei producţii sporite în acest sens în Bulgaria, suspendarea evenimentelor culturale în întreaga țară și restricționarea evenimentelor sportive, interzicerea activităților extracurriculare pentru elevii din regiunile afectate și recomandarea de a se anula rezervările turistice în Plevna şi Gabrovo, sunt doar o parte din măsurile pe care Guvernul Bulgariei le-a luat pentru a împiedica răspândirea coronavirusului în această țară, unde au fost confirmate patru îmbolnăviri cu COVID-19.

Potrivit HotNews, producătorii bulgari vor începe să fabrice de urgență măști, la ședința de guvern anunțându-se că există materiale textile antibacteriene suficiente pentru 3 milioane de măști. Premierul Boiko Borisov a susținut că îmbrăcămintea de protecție va fi livrată, inclusiv cu elicoptere, în localităţile în care acestea nu sunt suficiente și, dacă va fi necesar, vor fi trimişi medici suplimentari în spitale.

Până la noi ordine, este interzis exportul de măști și îmbrăcăminte de protecție. "Ministerul de Interne și Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) ar trebui să-și folosească forțele, în special Poliția Economică, pentru a combate specula şi speculanții. Nu mergeți să cumpărați și apoi să revindeți", a avertizat Boiko Borisov.

Evenimentele culturale sunt interzise în toată Bulgaria. Competițiile sportive în întreaga țară vor avea loc cu uşile închise, fără public, iar evenimentele sportive pentru copii vor fi suspendate. În ambele orașe cu coronavirus, evenimentele sportive vor fi anulate.

În orașele afectate, patrule formate din doi polițiști în faţa fiecărui spital vor ajuta la limitarea accesului oamenilor, prin impunerea unor restricţii celor care doresc să-și viziteze apropiaţii.

Guvernul a îndemnat oamenii să nu intre în panică și să nu își facă provizii de mâncare pentru că magazinele din țară au suficiente alimente și apă, a asigurat cabinetul de la Sofia.

Sursă foto Digi 24.

Image
Image
Image
Image