Coronavirus. Guvernul britanic va schiţa, zilele următoare, planuri pentru o ridicare a restricţiilor

Coronavirus. Guvernul britanic va schiţa, zilele următoare, planuri pentru o ridicare a restricţiilor

Premierul britanic Boris Johnson a declarat luni că guvernul său va schiţa, în cursul zilelor următoare, planuri pentru o ridicare a restricţiilor impuse din cauza pandamiei de COVID-19, făcând totodată apel la britanici să continue să respecte măsurile de izolare pentru a evita o recrudescenţă, transmit Reuters, dpa şi AFP, potrivit AGERPRES.

"Aceste decizii vor fi luate cu maximum posibil de transparenţă" şi guvernul se va "baza ca întotdeauna pe ştiinţă, aşa cum a făcut de la bun început", a asigurat Johnson, în prima alocuţiune susţinută la revenirea sa la lucru, după vindecarea de boala provocată de noul virus.

Guvernul vrea reducerea numărului de decese şi infectări, asigurarea protejării serviciile de sănătate, extinderea programelor de testare pentru virus şi dotarea personalului medical cu echipamente de protecţie înainte a trece la o "a doua fază" de răspuns la pandemie, a indicat premierul.

Ulterior, executivul "va începe treptat să ridice restricţiile economice şi sociale şi să repornească unul câte unul motoarele vastei economii britanice", a mai spus Johnson.

Marea Britanie a înregistrat, potrivit ultimului bilanţ al pandemiei, 152.840 de infectări şi 20.732 de decese în spitale.

Sursă foto caleaeuropeana.ro.

Image
Image
Image
Image