Coronavirus: Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura într-o formă simplificată

Coronavirus: Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura într-o formă simplificată

În contextul pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021 într-o formă simplificată, au anunţat miercuri organizatorii, potrivit AGERPRES, citând presa internațională.

"Nu vom oferi spectacole măreţe, vom găzdui evenimentul într-o manieră modestă", a declarat Toshiro Muto, directorul comitetului de organizare, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, este încă prea devreme pentru a indica precis ce înseamnă această simplificare. "Avem însă 200 de idei pe care le elaborăm. Abordarea simplificată ar trebui de asemenea să antreneze o reducere semnificativă a costurilor", a adăugat el.

JO de la Tokyo, programate pentru vara acestui an, au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Un membru al comitetului de organizare japonez a declarat săptămâna trecută că o decizie referitoare la soarta competiţiei nu va fi luată înainte de primăvara lui 2021. Comitetul de organizare japonez, cu susţinerea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), va fi cel care va lua această decizie.

"Nu ne gândim să nu autorizăm desfăşurarea acestor Jocuri", a declarat Yoshiro Mori, preşedintele comitetului de organizare, potrivit sursei citate.

Sursă foto diez.md.

Image
Image
Image
Image