Coronavirus: Marea Britanie vizează testarea a 25.000 de persoane pe zi de la jumătatea lunii aprilie

Coronavirus: Marea Britanie vizează testarea a 25.000 de persoane pe zi de la jumătatea lunii aprilie

Marea Britanie şi-a propus să ajungă, până la jumătatea lunii aprilie, să testeze 25.000 de persoane pe zi pentru coronavirus, dublând practic numărul de teste zilnice pe care le face în prezent, conform declaraţiilor lui Robert Jenrick, ministrul pentru locuinţe, comunităţi şi guvernare locală, transmite miercuri Reuters, potrivit AGERPRES.

Regatul Unit începe să testeze personalul medical, pe lângă pacienţii din spitale, însă criticii au avertizat că nu sunt luate măsuri pentru a se testa mai repede, cât mai multe persoane.

Robert Jenrick a precizat că în cursul zilei de luni au fost testate 8.240 de persoane, iar peste 900 de lucrători medicali au fost testaţi în cursul weekendului trecut.
"Credem că în interval de câteva zile vom putea ajunge de la capacitatea actuală de 12.750 (de teste pe zi) la 15.000, o creştere semnificativă, însă tot insuficient de rapidă pe cât ne-am dori. Apoi, la jumătatea lui aprilie, ne aşteptăm să ajungem la 25.000 (de teste pe zi)", a precizat oficialul britanic, potrivit sursei citate.

Sursă foto Digi24.

Image
Image
Image
Image