Coronavirus: Miniştrii sănătăţii din G20 recunosc vulnerabilitatea la pandemii a sistemelor de sănătate

Coronavirus: Miniştrii sănătăţii din G20 recunosc vulnerabilitatea la pandemii a sistemelor de sănătate

Miniştrii sănătăţii din Grupul celor 20 de economii majore (G20) au discutat despre slăbiciunile sistemelor de sănătate care au făcut ca lumea să fie vulnerabilă la izbucnirea pandemiei noului coronavirus şi la alte pandemii, se arată în comunicatul videoconferinţei miniştrilor sănătăţii din G20 care a avut loc duminică, informează Reuters, citată de AGERPRES.

Secretariatul saudit al G20 a informat că miniştrii au împărtăşit experienţele naţionale, au discutat despre acţiunile necesare pentru îmbunătăţirea nivelului de pregătire şi despre aspectele sistemice slabe pe care pandemia le-a scos în evidenţă.

"Miniştrii sănătăţii au recunoscut că pandemia COVID-19 a evidenţiat slăbiciunile sistemice ale sistemelor de sănătate", se afirmă în comunicatul reuniunii. "A scos la lumină vulnerabilităţile capacităţii comunităţii globale de a preveni şi de a răspunde ameninţărilor pandemice".

Totodată, comunicatul informează despre adoptarea, de către miniştri, a unor măsuri preventive pentru a stopa extinderea pandemiei, fără a da amănunte.

Conferinţa de presă virtuală planificată a fost anulată întrucât ministrul saudit al sănătăţii, Tawfiq al-Rabiah, a fost nevoit să participe la o reuniune urgentă a grupului saudit de lucru KVID-19 KSA.

La reuniunea de duminică au fost invitaţi să participe şi lideri din Spania, Singapore, Iordania şi Elveţia, precum şi organizaţii internaţionale şi regionale, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Banca Mondială.

Arabia Saudită deţine în prezent preşedinţia rotativă a G20.

Credit foto Rador.

 

Image
Image
Image
Image