Coronavirus | New York anulează parada de Saint Patrick's Day

Coronavirus | New York anulează parada de Saint Patrick's Day

Oraşul New York va anula parada de Saint Patrick's Day, prevăzută pentru săptămâna viitoare, pentru prima dată în cei 258 de ani de istorie a acestui eveniment, în urma răspândirii coronavirusului în regiune, relatează EFE, potrivit AGERPRES.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat că "aşteaptă confirmarea" în timp ce presa a anticipat deja anunţul, relatând că, după cina de gală, foarte importantă pentru donaţiile în beneficiul acestei festivităţi, se va anunţa anularea oficială a legendarei parade newyorkeze.

Numărul oficial de îmbolnăviri cu Covid-19 în statul New York a ajuns la 216, dintre care 53 de rezidenţi în metropola newyorkeză.

Decizia New York-ului se alătură altor suspendări ale paradelor de Saint Patrick's Day anunţate la Dublin, Chicago sau Boston.

Sute de mii de persoane participă anual la Saint Patrick's Day Parade la New York, care se organizează în acest oraş din anul 1762, fiind considerată cea mai mare sărbătoare dedicată sfântului protector al Irlandei.

Numărul deceselor de coronavirus în SUA a urcat miercuri la 37, în condiţiile în care autorităţile au avertizat că "situaţia în ţară se va agrava".

Sursă foto tripsavvy.com.

Image
Image
Image
Image