Coronavirus - Peste 500 de cazuri de contaminare în penitenciarele din China

Coronavirus - Peste 500 de cazuri de contaminare în penitenciarele din China

China a anunţat vineri 500 de cazuri de contaminare cu coronavirus în penitenciare, dintre care cel puţin 200 în aceeaşi închisoare, alimentând temerile referitoare la noi focare de propagare a virusului, informează AFP, citată de AGERPRES.

Cel puţin 200 de deţinuţi şi şapte gardieni din închisoarea Rencheng, din Jining, în provincia Shandong (est) au fost contaminaţi cu noul coronavirus, au precizat autorităţile sanitare locale cu prilejul unei conferinţe de presă.

În acelaşi timp, cel puţin 34 de cazuri de contaminare au fost identificate în închisoarea din Shilifeng, în provincia Zhejiang (est).

În Hubei, provincia din centrul Chinei considerată epicentrul epidemiei, au fost anunţate vineri 271 de cazuri de contaminare în penitenciare, dintre care 220 nu au fost menţionate anterior de autorităţile din provincie.

Potrivit unei publicaţii oficiale locale - Cotidianul din Hubei -, 230 de cazuri au fost înregistrate în închisoarea pentru femei din Wuhan, unde mai mulţi gardieni au fost concediaţi pentru că nu au luat măsuri împotriva transmiterii virusului, în timp ce alte 41 de cazuri au fost înregistrate într-un stabiliment similar din cantonul Shayang.

Autorităţile sanitare din Hubei, care anunţaseră iniţial vineri 411 de noi cazuri de contaminare confirmate în ultimele 24 de ore, au ridicat bilanţul la 631 pentru a include şi aceste infectări din mediul carceral.

În pofida măsurilor drastice de carantină şi a restricţiilor de circulaţie instituite de autorităţi, această creştere a contaminărilor în închisori alimentează temerile privind apariţia unor noi focare de contagiune în locuri unde un număr mare de persoane stau în izolare.

Potrivit sursei citate, diaspora uigură avertizează asupra riscurilor unei ''contagiuni masive'' cu coronavirus în centrele de reeducare din Xinjiang (nord-vestul Chinei). ONG-uri şi experţi afirmă că sute de mii de membri ai acestei etnii musulmane sunt deţinuţi în această regiune, afectată o perioadă îndelungată de numeroase atentate sângeroase.

Credit foto gnsnews.co.

Image
Image
Image