CORONAVIRUS | Peste 800 de persoane au murit. Bilanțul deceselor l-a depășit pe cel din epidemia de SARS

CORONAVIRUS | Peste 800 de persoane au murit. Bilanțul deceselor l-a depășit pe cel din epidemia de SARS

Bilanțul total al deceselor provocate de coronavirusul din Wuhan a ajuns la cel puțin 813, după ce oficialii din provincia Hubei au anunțat că încă 81 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, relatează CNN. Acestora li se adaugă încă opt morți înregistrați în celelalte provincii.  Asta înseamnă că numărul deceselor înregistrate până acum în epidemia cauzată de noul virus din China l-a depășit deja pe cel al epidemiei de SARS din 2002-2003.

Sâmbătă a fost ziua în care autoritățile chineze - care fac un bilanț la sfârșitul fiecărei zile - au anunțat cei mai mulți morți: 89 într-un interval de 24 de ore, notează Digi24, citând CNN. Printre persoanele care au decedat sâmbătă în China se numără, în premieră, și doi cetățeni străini - un american și un japonez. Ambii au murit la Wuhan. În total, s-a ajuns până acum, de la începutul epidemiei, în decembrie, la 811 morți în China plus câte unul în Filipine și Hong Kong.

În cazul sindromului respirator sever acut (SARS), au fost infectați peste 8.000 de oameni, iar dintre aceștia au murit 774. Acum, peste 37.000 de oameni din întreaga lume sunt infectați cu noul coronavirus, mai notează sursa citată.

Ca și SARS, epidemia de acum este cauzată de un coronavirus care a suferit o mutație în momentul în care a trecut la om. Coronavirusul este o familie de virusuri care este specifică animalelor și care provoacă răcelile obișnuite, dar și boli mai grave, așa cum a fost și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Image
Image
Image
Image