Coronavirus: Programele de vaccinare nu trebuie neglijate

Coronavirus: Programele de vaccinare nu trebuie neglijate

Pandemia declanşată de noul coronavirus - care pare să se atenueze în vestul Europei, dar să se accentueze în estul continentului - nu trebuie să ducă la recrudescenţa altor maladii infecţioase din cauza unei lipse de acces la vaccinare, a avertizat joi filiala Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Europa, citată de AFP, potrivit AGERPRES.

"Serviciile de vaccinare sunt esenţiale. Dacă ele au fost întrerupte, trebuie luate măsuri cât mai repede posibil pentru reluarea lor", a declarat directorul secţiunii Europa a OMS, Hans Kluge, în cursul unei conferinţe de presă difuzată online din Copenhaga.

"Nu putem să permitem ca impactul COVID-19 să fie amplificat neglijând alte măsuri vitale de protecţie a sănătăţii", a spus în continuare el.

OMS Europa îşi exprimă îngrijorarea îndeosebi faţă de recrudescenţa rujeolei, care a afectat 6.000 de persoane în primele două luni ale acestui an.

"Imunizarea nu a fost niciodată atât de importantă", a spus Siddharta Datta, un expert al OMS în materie de vaccinuri în cadrul aceleiaşi conferinţe. "Rujeola şi alte maladii infecţioase sunt destul de prezente printre noi. Momentul de a le preveni este acum", a insistat el.

În acest scop, este important să permitem sistemului de sănătate să funcţioneze paralel cu îngrijirile acordate pacienţilor afectaţi de noul coronavirus.

"Sistemele de sănătate cu orientare dublă pot oferi flexibilitatea şi rezilienţa necesare pentru gestionarea valurilor repetate de contaminări cu noul coronavirus şi cererea în creştere de alte servicii", a subliniat Kluge.

Credit foto News.ro.

 

Image
Image
Image
Image