Coronavirus: Un veteran american centenar, ucis de COVID-19 la un secol după ce fratele său geamăn murise de gripă spaniolă

Coronavirus: Un veteran american centenar, ucis de COVID-19 la un secol după ce fratele său geamăn murise de gripă spaniolă

Un veteran american centenar din Al Doilea Război Mondial a decedat din cauza noului coronavirus, la un secol după ce fratele său geamăn fusese ucis de pandemia de gripă spaniolă din 1918-1919.

Philip Kahn, decedat la vârsta de 100 de ani, a luptat în bătălia de la Iwo Jima şi a participat la misiuni de fotografiere aeriană după bombardamentele atomice de la Hiroshima and Nagasaki, a relatat cotidianul newyorkez Newsday în ediţia online de miercuri, preluată de agenţia app, potrivit AGERPRES.

Philip Kahn şi fratele său geamăn Samuel s-au născut în decembrie 1919. Samuel a murit de gripă spaniolă nu mult după aceea, a scris cotidianul din Long Island, citând familia veteranului.

Nepotul acestuia, Warren Zysman, povesteşte acum că lui Philip Kahn îi era frică de o nouă pandemie în timpul vieţii sale. 'Era ceva despre care vorbea destul de des', a spus el la CNN. 'Obişnuiam să vorbesc cu el, iar el îmi spunea: "Ţi-am spus că istoria se repetă, 100 de ani nu înseamnă o perioadă aşa lungă de timp"'.

Kahn a avut simptome de COVID-19, precum tuse, înainte de a deceda pe 17 aprilie şi a ştiut că era posibil să fie infectat, a relatat Zysman la CNN. 'Vorbea mult despre fratele lui în ultimele zile', a mai povestit nepotul.

Image
Image
Image
Image