Coronavirus - Va ''dispărea'' epidemia de COVID-19 în luna aprilie?

Coronavirus - Va ''dispărea'' epidemia de COVID-19 în luna aprilie?

Potrivit unui zvon, epidemia de COVID-19 va ''dispărea'' în luna aprilie, când temperatura din majoritatea ţărilor şi regiunilor afectate de coronavirus va creşte. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi a unor specialişti, este încă prea curând să se poată afirma acest lucru cu certitudine.

Deşi unele virusuri sunt sezoniere, nu este clar dacă noul coronavirus se va comporta la fel. Epidemiologii au avertizat deja cu privire la posibilitatea ca încălzirea vremii să nu oprească epidemia. ''Nu ştim dacă acest virus va fi sezonier pentru că nu am avut experienţe anterioare cu acest virus'', a declarat epidemiologul american Stephen Morse de la Universitatea Columbia într-un articol publicat pe FactCheck.org la jumătatea lunii februarie. ''Este posibil să fie sezonier, însă este încă prea devreme să spunem acest lucru'', a adăugat Morse, potrivit AGERPRES.

Dacă epidemia va înregistra un declin până în luna aprilie depinde de factori precum gradul de răspândire a virusului, precum şi de măsurile de carantină, potrivit articolului.

Epidemiologul Marc Lipsitch de la Universitatea Harvard nu crede că schimbările vremii vor conta prea mult în ceea ce priveşte modul de răspândire a virusului.

Vineri, Michael Ryan, directorul executiv al Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, a declarat în cadrul unei informări de presă organizate la Geneva că nu există dovezi care să sugereze că epidemia de COVID-19 va dispărea în vară.

Luni, 104 ţări şi regiuni au raportat un număr total de 109.578 de cazuri de COVID-19, potrivit OMS.

Bilanţul mondial al deceselor provocate de noul coronavirus a depăşit marţi pragul de 4.000, conform Reuters şi AFP, citate de AGERPRES.

Sursă foto qz.com.

Image
Image
Image
Image