Covid-19: Nivelul de amenințare a crescut la” foarte ridicat”

Covid-19: Nivelul de amenințare a crescut la” foarte ridicat”

Organizația Mondială a Sănătății a ridicat nivelul de amenințare legat de noul coronavirus la ”foarte ridicat”, din cauza propagării accelerate în special în Coreea de Sud și Iran, destablizând economia lumii, relatează AFP, citată de HotNews.

În Coreea de Sud, autoritățile au înregistrat trei noi decese sâmbătă, bilanțul deceselor din țară urcând la 16. De asemenea, 594 de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate. Cu aproape 3.000 de cazuri, Coreea de Sud este a doua cea mai afectată țară din lume de epidemie, după China.

Potrivit sursei citate, cel puțin 210 persoane au murit în Iran. Acest bilanț, de șase ori mai ridicat decât cifrele oficiale, a fost negat de către guvern.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat vineri că a ridicat la "foarte ridicat" nivelul de amenințare legat de noul coronavirus și a făcut apel la țările care încă nu au fost atinse de epidemie să se pregătească pentru sosirea Covid-19, avertizând că a crede că sunt în siguranță ar fi o ”greșeală fatală”.

Trei noi cazuri separate de contaminare cu origine necunoscută au fost confirmate în SUA, unde 62 de pacienți sunt infectați, dar nu există niciun deces.

Bursele au căzut vineri, înregistrând pierderi cuprinse între 3% și 5%.

Piețele financiare au una dintre cele mai slabe săptămâni de la criza financiară din 2008-2009, care a aruncat economia mondială în recesiune.

Image
Image
Image