COVID-2019. Aproape 1.800 decese înregistrate în China până acum

COVID-2019. Aproape 1.800 decese înregistrate în China până acum

Numărul de noi cazuri de coronavirus din provincia chineză Hubei a reînceput să crească luni, după două zile de scădere. Autoritățile au impus noi restricții dure de circulație pentru a preveni răspândirea epidemiei ce a ucis până acum aproape 1.800 de oameni, transmite Reuters, citată de HotNews.
Efectele economice ale coronavirusului sunt tot mai evidente. A treia economie a lumii, Japonia, se află în pragul recesiunii, iar avansul economiei Chinei a încetinit puternic.

În Hubei, epicentrul epidemiei, autoritățile au raportat 1.933 de cazuri noi și încă 100 de decese consemnate în ziua de duminică, cel mai redus bilanț al deceselor de după 11 februarie.

Numărul de noi cazuri a crescut, dar numărul celor morți din cauza bolii a scăzut de la 139 la 100.

Aproape 90% dintre noile cazuri sunt în capitala provinciei, Wuhan, un oraș cu 11 milioane de locuitori.

Pe teritoriul Chinei continentale, potrivit autorităților, numărul de cazuri a urcat cu 2.048, până la 70.548.

Autoritățile sanitare din China au susținut, duminică, faptul că scăderea, două zile la rând, a numărului de cazuri confirmate, arată că eforturile de limitare a răspândirii virusului aduc rezultate. Experții internaționali consideră că este prea devreme să putem spune că epidemia a trecut deja de momentul de apogeu.

Dintre cele peste 70.000 de cazuri din China continentală, aproape 11.000 au fost tratate, iar pacienții au fost trimiși acasă. În afara Chinei au fost consemnate până acum peste 500 de cazuri și 5 decese.

Sursă foto Digi 24.

Image
Image
Image
Image