Cum se vede din satelit incendiul de vegetație din insula Gran Canaria

Circa 9.000 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu de vegetație "extrem de agresiv", care a devastat câteva mii de hectare în zona muntoasă a insulei Gran Canaria.
Agenția Spațială Europeană (ESA) a publicat o fotografie color realizată cu un satelit din rețeaua Copernicus în care se vede amploarea incendiului. Incendiul extrem de agresiv a devastat câteva mii de hectare în zona muntoasă a insulei Gran Canaria, a forțat autoritățile să evacueze cel puțin 9.000 de persoane, informa luni Mediafax, citând agenția de știri Dpa.

Potrivit HotNews, autoritățile locale au transmis că incendiul amenință o pădure de pini din Parcul Natural Tamadaba, o rezervație descrisă drept "plămânul" insulei.
Postul spaniol RTVE a relatat că au fost evacuați locuitorii din 50 de sate aflate la sud-vest de Las Palmas, capitala regiunii insulare.
Incendiul s-a declanșat sâmbătă după-amiază în zona orașului Valleseco și a localității Tejeda, regiune afectată săptămâna trecută de un alt incendiu major de vegetație.

Sursă foto HotNews.

Image
Image
Image
Image