Cutremur devastator într-o zonă turistică din Maroc

cutremur Maroc
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un cutremur puternic a zguduit centrul Marocului în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, provocând pagube materiale în mai multe oraşe.

Potrivit stiripesurse.ro, epicentrul acestui cutremur, cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter potrivit Institutului American de Geofizică (USGS), este situat la sud-vest de oraşul turistic Marrakech, la 320 de kilometri la sud de capitala Rabat.

Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat, la rândul său, că seismul a avut o magnitudine de 7 grade pe scara Richter şi că epicentrul său a fost situat în provincia Al-Haouz.

Potrivit imaginilor care circulă pe reţelele sociale şi martorilor, cutremurul a produs pagube materiale, fără ca autorităţile să raporteze imediat victime.

În afară de Marrakech, seismul a fost simţit la Rabat, Casablanca şi Essaouira, semănând panică în rândul populaţiei. Mulţi persoane au ieşit pe străzile acestor oraşe, temându-se că li se vor prăbuşi casele, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

În fotografiile şi videoclipurile publicate de internauţi, pot fi văzute case avariate pe aleile oraşului vechi din Marrakech. Dar şi maşini lovite de pietre.

 Cutremurul a fost înregistrat la scurt timp după ora locală 23.00, mai exact la 22.11 GMT. Adâncimea cutremurului a fost estimată la 18,5 kilometri, potrivit USGS.

Conform AGERPRES citând AFP, cutremurul puternic care a lovit Marocul în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă a făcut 296 de morţi şi 153 de răniţi, potrivit unui bilanţ oficial provizoriu publicat de Ministerul de Interne.

"Conform unui bilanţ provizoriu, acest cutremur a dus la moartea a 296 de persoane în provinciile şi comunele al-Haouz, Marrakech, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua şi Taroudant", a indicat ministerul într-un comunicat de presă.

 

Sursă foto stiripesurse.ro.

Image