Dalai Lama, transportat la un spital din New Delhi după ce a acuzat dureri toracice

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a efectuat un control medical într-un spital din New Delhi după ce a acuzat dureri în piept. Starea sa de sănătate este stabilă, după cum a declarat unul dintre reprezentanţii săi, potrivit AFP, citat de AGERPRES.
Ngodup Tsering, reprezentant în Statele Unite al călugărului budist, a declarat că liderul spiritual tibetan, în vârstă de 83 de ani, a zburat marţi dimineaţă la New Delhi pentru efectuarea unei vizite medicale la spitalul Max, după o "tuse uşoară".
''Medicul ne-a spus că nu există niciun motiv de îngrijorare. Nu este atât de grav", a afirmat Tsering fără a preciza dacă Dalai Lama a fost spitalizat pentru a fi tratat.
Deşi rămâne un orator extrem de popular, liderul exilat şi-a redus angajamentele internaţionale şi nu a întâlnit niciun lider străin din 2016.
Guvernele din întreaga lume nu se grăbesc însă să îi adreseze invitaţii, temându-se că ar putea suscita supărarea Chinei.
În 2011, Dalai Lama a împiedicat orice încercare a Beijingului de a-i numi un succesor mergând până într-acolo încât a anunţat că linia pe care o reprezintă, perpetuată din secolul al XIV-lea, ar putea fi stinsă după moartea sa.

Image
Image
Image