Doi hackeri români, condamnaţi la închisoare în Statele Unite. Au „spart” mii de calculatoare din întreaga lume

Doi hackeri români au fost condamnaţi la închisoare de către un judecător federal din Statele Unite, după ce au lansat o serie de atacuri cibernetice în urma cărora mii de calculatoare au fost afectate în întreaga lume, relatează site-ul de ştiri Cleveland.com, citat de MEDIAFAX.

Bogdan Nicolescu, în vârstă de 37 şi Radu Miclăuş, de aceeaşi vârstă, au primit sentinţe de 20, respectiv 18 ani în închisoare.

Procurorii federali au informat că grupul de hackeri al acestora a infectat peste 400.000 de calculatoare, multe fiind din Statele Unite.

Activităţile grupului de hackeri varia de la vânzări false de maşini în online la colectarea datelor personale, pe care ulterior le vindeau.

Nicolescu şi Miclăuş au fost arestaţi în Bucureşti în septembrie 2016 şi aduşi în Statele Unite trei luni mai târziu. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru infracţiuni precum furt de identitate şi complot pentru spălare de bani. Atacurile comise de aceştia erau desfăşurate prin contaminarea cu viruşi prin email sau alte mesaje online.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă Știrile ProTV.

Image
Image
Image