Donald Trump avertizează că Beijingul ar putea suferi consecințe pentru izbucnirea pandemiei

Donald Trump avertizează că Beijingul ar putea suferi consecințe pentru izbucnirea pandemiei

Preşedintele Donald Trump a afirmat sâmbătă că Beijingul ar trebui să suporte consecinţe, fără a preciza de ce tip, dacă a fost „responsabil cu bună ştiinţă” pentru pandemia cu noul coronavirus, relatează Agerpres, care citează agenția Reuters.

„Dacă a fost o greşeală, o greşeală este o greşeală. Dar dacă ei au fost responsabili cu bună ştiinţă, da, vreau să spun, atunci sigur că ar trebui să fie consecinţe”, a declarat Trump reporterilor în cadrul briefingului de presă zilnic.

Donald Trump şi mai mulţi oficiali din anturajul preşedintelui american au criticat dur China pentru lipsă de transparenţă după izbucnirea epidemiei noului coronavirus în Wuhan.

Sâmbătă, liderul de la Casa Albă a continuat să pună sub semnul îndoielii veridicitatea bilanţului deceselor cauzate de COVID-19 dat publicităţii de China. 

Criticată intens, China și-a revizuit, vineri, în mod semnificativ bilanțul epidemiei din Wuhan, adăugând 1.300 de decese. China a informat Organizația Mondială a Sănătății că a ajuns la noul bilanţ după ce a verificat rapoartele pompelor funerare, ale spitalele suprasolicitate, ale căminelor de bătrâni şi ale centrelor de detenţie, mai arată sursa citată.
Image
Image
Image
Image