După Austria, Germania are în vedere interzicerea portul vălului islamic în şcoli

Guvernul german analizează la rândul său interzicerea vălului islamic în şcoli, într-o ţară cu peste cinci milioane de musulmani, pe fondul unui recent vot în acest sens în Austria, relatează AFP, citată de AGERPRES.

"Este absurd ca fetiţele de vârstă şcolară să poarte văl, majoritatea musulmanilor împărtăşesc această părere", a explicat delegata guvernamentală pentru integrarea străinilor, Annette Widmann-Mauz, în ediţia de vineri a cotidianului Bild.
"Toate măsurile care protejează fetele de un astfel de lucru - că este vorba despre discuţii cu părinţii până la interdicţie - trebuie să fie examinate şi abordate", a adăugat ea.

Aceste declaraţii au fost făcute după ce deputaţii austrieci au adoptat miercuri un proiect de lege iniţiat de coaliţia guvernamentală de dreapta-extremă dreapta prin care este interzis portul vălului islamic în şcolile primare.
"Interzicerea generală a portului vălului islamic, ca în Austria, le creează un handicap fetelor care sunt hotărâte să poarte de bunăvoie un văl ca semn al religiei lor", a criticat pentru Bild Marcus Weinberg, un deputat conservator german specializat în problemele familiale. El a reamintit "dreptul înscris în Constituţia germană de a putea exercita liber propria religie".

Image
Image
Image