Erupţia vulcanică din Noua Zeelandă: Bilanţul morţilor a crescut la 18

Autorităţile neozeelandeze au dezvăluit marţi identitatea celor două persoane ale căror trupuri neînsufleţite nu au putut fi găsite după erupţia de săptămâna trecută a vulcanului Whakaari, din nord-estul ţării. Bilanţul deceselor se ridică la 18, relatează EFE, citată de Agerpres.

Autorităţile caută în apele din jurul insulei nelocuite Whakaari, cunoscută şi ca insula White Island, corpul neînsufleţit al Winonei Langford, o australiancă în vârstă de 17 ani, şi al ghidului neozeelandez Hayden Marshall-Inman, de 40 de ani. Condiţiile meteo nefavorabile împiedică operaţiunile de salvare.

Poliţia neozeelandeză a completat procesul de identificare al victimelor publicând numele a 17 persoane decedate, inclusiv cei doi dispăruţi, cărora li se adaugă o altă persoană care a murit într-un spital din Australia şi a cărei identitate nu a fost dezvăluită.

Alte 14 persoane rămân internate cu arsuri grave în spitale din Noua Zeelandă, majoritatea dintre ele în stare critică, iar alte 12 sunt spitalizate în Australia.

În total, 47 persoane se aflau pe insula Whakaari în momentul erupţiei vulcanului - 24 australieni, 9 americani, cinci neozeelandezi, patru germani, doi britanici, doi chinezi şi un malaezian.

Vulcanul Whakaari, vizitat de peste 17.500 persoane în 2018, a erupt la 9 decembrie, când se afla la nivelul al doilea de alertă pe o scară cu cinci grade, care vestea o uşoară activitate vulcanică. Whakaari, considerat unul dintre vulcanii cei mai activi din Noua Zeelandă, este o mare atracţie turistică.

Sursă foto thespinoff.co.nz.

Image
Image
Image