Europol: Produse dopante şi medicamente contrafăcute, confiscate în zeci de ţări

Europol a anunţat luni că 3,8 milioane de produse dopante şi medicamente contrafăcute au fost confiscate şi 234 de persoane au fost arestate, în cadrul unei operaţiuni care s-a desfăşurat în 33 de ţări, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei, citat de MEDIAFAX.

Operaţiunea Viribus, a fost coordonată de Europol şi poliţia italiană în colaborare cu Interpol, Centrul Comun de Cercetare UE (JRC), Oficiul European Antifraudă (OLAF) şi Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA).
La operațiune au participat 33 de ţări, 23 dintre acestea fiind state europene și a avut ca rezultat destructurarea a 17 grupuri de crimă organizată implicate în producerea şi traficarea medicamentelor şi produselor dopante. De asemena, nouă laboratoare ilegale de pe teritoriul ţărilor europene, în care erau produse medicamentele şi steroizii, au fost descoperite şi închise de către autorităţi.

Au fost arestați 234 de suspecţi, au fost deschise 839 de dosare penale şi identificați aproape 1.000 de indivizi responsabili de producerea, comercializarea sau utilizarea substanţelor ilegale.

Printre ţările din UE care au participat la această operaţiune se numără şi România, Marea Britanie, Franţa şi Germania. De asemenea, au fost implicate alte zece ţări care nu aparţin Blocului comunitar, printre care Statele Unite, Republica Moldova şi Columbia.

Operaţiunea Viribus a fost cea mai mare operaţiune de acest fel din istorie.

Sursă foto MEDIAFAX.

 

Image
Image
Image
Image