Fenomene meteo extreme în lume. 100 de tornade în ultimele zile, în SUA

O furtună puternică însoţită de ploaie torenţială a provocat inundaţii în centrul şi sudul Germaniei. Cele mai mari probleme sunt la poalele Alpilor, unde s-a scurs toată apa de pe versanţi. Vremea are manifestări violente şi peste oceanul Atlantic. În Statele Unite au fost raportate peste 100 de tornade în ultimele zile. 50 de milioane de americani locuiesc în zonele afectate.

Ploile din ultimele zile au făcut ca râurile din Bavaria, dar şi din centrul Germaniei, să se reverse. La poalele Alpilor au căzut 180 de litri de precipitaţii pe metru pătrat în două zile, informează Digi 24. În urma lor au rămas străzi transformate în lacuri, drumuri şi căi ferate închise, subsoluri inundate. În ţara vecină, Polonia, mai multe tornade au fost observate în aceeaşi zi. 

Fenomenele meteo extreme continuă în centrul Statelor Unite, unde au fost înregistrate 30 de tornade în doar 24 de ore. În ultimele cinci zile s-au adunat 130 de astfel de fenomene, potrivit Administraţiei americane a oceanelor şi atmosferei. 11 oameni au fost răniţi după ce o furtună a lovit un circuit de curse, mai relatează Digi 24. Din tribune n-a mai rămas decât un morman de fiare.

Image
Image
Image