Franța: Dispută aprinsă cu autorităţile europene pe seama unui aditiv periculos din dulciuri

Autorităţile franceze sunt îngrijorate de faptul că aditivul care face ca dulciurile să strălucească - dioxidul de titan, numit şi E171, folosit la pastă de dinţi, îngheţată sau gumă de mestecat, nu este sigur, în timp ce Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) nu este de acord.

Conform Politico, citat de MEDIAFAX, Parisul a impus, începând cu anul viitor, propriile restricţii asupra E171, care sunt mai dure decât cele care se aplică în restul uniunii, fapt care a determinat autorităţile de reglementare să reacţioneze, susţinând că măsura afectează piaţa unică europeană, făcând imposibilă vânzarea aceloraşi produse în toate ţările.

Problema ar trebui să fie soluţionată în această lună, când EFSA va finaliza cel mai recent raport privind dioxidul de titan.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Anca Paduraru a declarat că, atunci când aceste rezultate vor deveni disponibile, Comisia va "revizui situaţia şi va lua în considerare următoarele etape, împreună cu statele membre, în conformitate cu legislaţia UE aplicabilă".

Cazul face parte dintr-o tendinţă mai largă, Parisul adoptând norme mai restrictive decât restul UE pentru produse care variază de la erbicidele cu glifosat la bisfenol A - un plastic esenţial pentru producerea multor bunuri de consum.

Sursă foto MEDIAFAX.

 

Image
Image
Image
Image