Geniu la 9 ani: absolvent de inginerie electrică, plănuieşte să facă şi Medicina

Un copil supradotat din Belgia e pe cale să-şi ia diploma de licenţă la doar 9 ani.

Laurent Simons studiază inginerie electrică la Universitatea Tehnologică din Eindhoven – un curs apreciat ca fiind foarte solicitant chiar şi de studenţii mai în vârstă.

După terminarea facultăţii, Laurent ar vrea să înceapă doctoratul în ingineria electrică şi, în acelaşi timp, să se apuce de studiul medicinei, a spus tatăl lui Laurent, potrivit CNN, citat de MEDIAFAX.

Mama băiatului are şi o explicaţie pentru abilitatea lui Laurent de a învăţa atât de repede şi glumeşte spunând că a mâncat mult peşte când era însărcinată.  

Primii care au observat abilităţile extraordinare de a învăţa ale copilului au fost bunicii acestuia, dar părinţii au zis că exagerează din prea multă iubire pentru nepotul lor.

Universitatea Tehnologică din Eindhoven l-a primit pe Laurent cu braţele deschise. „Acest lucru nu e neobişnuit. Studenţii cu abilităţi speciale pot avea acces la un program adaptat pentru ei special. Aşa cum se procedează şi pentru sportivii supradotaţi”, spune Sjoerd Hulshof, director educaţional.

Aflat la vârsta la care alți copii încă nu știu clar ce tip de carieră vor, Laurent are opţiuni foarte clare: vrea să creeze organe artificiale.

Sursă foto CNN.

 

 

Image
Image
Image