Germania urmăreşte activitatea a 12.700 de extremişti de dreapta potenţial violenţi

Numărul extremiștilor de dreapta din Germania se ridică la circa 24.000, iar jumătate dintre ei sunt potenţial violenţi, estimează responsabili în domeniul securităţii de pe lângă Ministerul de Interne, potrivit unui răspuns formulat de minister către Parlament şi dat publicităţii vineri, informează dpa, citată de AGERPRES.

Printre cei 12.700 consideraţi ca fiind gata să comită acte de violenţă sunt unii cu "afinitate pentru arme", potrivit răspunsului dat la interpelarea formulată de Konstantin Kuhle, purtător de cuvânt pe probleme de securitate internă din partea partidului liberal de opoziţie Democraţii Liberi (FDP). Într-un interviu pentru Neue Osnabruecker Zeitung, Kuhle a îndemnat la "un nou concept pentru contracararea radicalizării pe internet".
Potrivit răspunsului dat de minister, membrii partidelor de dreapta folosesc internetul pentru a comunica prin intermediul reţelelor sociale şi al serviciilor de mesagerie. "Sunt platforme pe care ei acţionează, fac schimburi şi se străduiesc să-şi răspândească propaganda", se spune în textul răspunsului.
Kuhle a declarat pentru cotidianul citat că "echipamentele şi competenţele digitale ale autorităţilor trebuie îmbunătăţite pentru a se asigura ca nu cumva conversaţiile despre atacuri ale extremiştilor de dreapta să se transforme în fapte reale".
În răspunsul formulat de Ministerul de Interne al Germaniei se spune că oficiali ai serviciilor de informaţii interne examinează mai multe sute de prezenţe sau profiluri de pe internet, precum şi canale având legătură cu extremiştii de extremă dreapta.


Sursă foto AGERPRES.

Image
Image
Image