Grecia introduce controale suplimentare din cauza pestei porcine africane din Bulgaria şi România

Grecia a introdus controale suplimentare pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane, cu care se confruntă Bulgaria şi România, transmite Novinite, citată de AGERPRES.

Ministerul Agriculturii, precum şi Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Grecia, urmăresc cu atenţie evoluţia pestei porcine africane în Bulgaria şi România.
De asemenea, Ministerul Agriculturii de la Atena a convocat o reuniune extraordinară pentru a discuta cu fermierii măsurile de prevenire a extinderii epidemiei în Grecia.

Zonele din apropierea graniţei cu Bulgaria sunt controlate temeinic, iar verificările la punctele de trecere a frontierei sunt permanente.
Vineri, Grecia a interzis importurile de carne de porc din ţara vecină Bulgaria din cauza focarelor de pestă porcină africană, a anunţat ministrul bulgar al Agriculturii, Dessislava Taneva.

Guvernul de la Sofia a alocat 3,7 miliarde de leva pentru combaterea pestei porcine africane, în condiţiile în care în Bulgaria sunt 1,2 milioane de porci crescuţi în ferme.
Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pesta porcină africană nu afectează omul, ci doar porcii domestici şi mistreţii.

Sursa foto Știrile ProTV.

Image
Image
Image