Grecia se redeschide pentru turiști la finalul lunii iunie, impunând reguli specifice pentru hoteluri, plaje și piscie

Grecia se redeschide pentru turiști la finalul lunii iunie, impunând reguli specifice pentru hoteluri, plaje și piscie

Grecia va detalia, marți, calendarul privind ridicarea treptată a măsurilor restrictive, scrie ziarul elen Kathimerini, citat de HotNews. Anunțurile privind fiecare sector în parte vor fi făcute de miniștrii responsabili cu fiecare domeniu economic: Giannis Kefalogiannis (ministrul adjunct al infrastructurii și transporturilor), Nikos Hardalias (ministru adjunct al Protecției Civile și Managementului Crizelor), Nikos Papathanasis (subsecretar al Ministerului Industriei și Comerțului), Vassilis Kontozamanis (ministrul de Interne) și Sotiris Tsiodras (reprezentant al Ministerului Sănătății). Detaliile vor fi prezentate după un mesaj pe care premierul îl va adresa în această seară.

Nikos Hardalias, ministru adjunct al Protecției Civile și Managementului Crizelor, a anunțat că ridicarea măsurilor se va face treptat, astfel încât să existe posibilitatea și răgazul de a evalua eficiența măsurilor.

Conform scenariului de bază, foaia de parcurs pentru ridicarea măsurilor este următoarea:

4 MAI: Magazine, Centre de estetică, libera circulație în interiorul prefecturilor

11 MAI- Deschiderea cursurilor la licee

25 MAI- Liturghii în biserică (reguli stricte)

1 IUNIE- Grădinițe , începerea funcționării hotelurilor, magazine mari, firme de catering, baruri/ centre de divertisment

29 IUNIE- cazările turistice, libera circulație pe insule

Guvernanții sunt optimiși cu privire la revenirea sectorului turistic deoarece Grecia este una dintre țările puțin afectate de pandemie, cu un total de 2.517 cazuri și doar 134 de decese. Duminică, de exemplu, aici au existat doar 11 cazuri noi și patru decese, scrie HotNews.

Ministrul Turismului, Harri Teocharis, a precizat deja că reluarea activității sectorului turistic va include un pachet cu „noi reguli specifice pentru hoteluri, plaje, piscine, bufeturi pentru micul dejun în hoteluri și autobuze turistice". Noul cadru de reglementări care ar trebui aplicat pentru reluarea industriei va fi discutat la Bruxelles în viitorul foarte apropiat de către ministrul elen și omologii săi din UE.

Citiți mai multe despre măsurile care vor fi luate în turism, la nivel european, pe HotNews.ro.

Sursa foto: state.gov

Image
Image
Image
Image