Guvernul israelian înăsprește condiţiile de acces în Israel începând de joi, 12 martie

Guvernul israelian înăsprește condiţiile de acces în Israel începând de joi, 12 martie

Guvernul israelian a înăsprit condiţiile de acces în Israel începând de joi, 12 martie, astfel încât pe teritoriul statului va fi permis numai accesul cetăţenilor acestei ţări sau al turiştilor care demonstrează că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile, informează Ministerul turismului din Israel.

"Guvernul israelian a anunţat în seara aceasta (luni, n.r.) luarea deciziei de a înăspri condiţiile de acces în Israel, timp de 14 zile, începând de joi, 12 martie 2020, ora 20:00, cu scopul de a-şi proteja populaţia de răspândirea coronavirusului. Măsura se aplică persoanelor de orice naţionalitate/cetăţenie. (...) practic va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetăţenilor statului Israel sau turiştilor care pot demonstra că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie in Israel)", se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Carantina nu se poate face în cadrul unui hotel sau pensiune, ci doar în cadrul unei locuinţe private.

Turiştii aflaţi deja în Israel sau cei care urmează să plece în această ţară în zilele următoare şi care vor intra în ţară până în data de 12 martie îşi vor putea desfăşura în mod normal călătoria.

Punctele de trecere vamală spre Iordania au fost închise încă de luni noaptea.

Conform datelor oficiale în Israel există 50 de cazuri de COVID-19, dintre care patru persoane au fost declarate vindecate.

Sursă foto jns.org.

Image
Image
Image