fbpx

Guvernul rus va anunţa în curând categoriile scutite de la mobilizare; punctul 7 din decretul prezidenţial e 'secret de serviciu'

Guvernul rus va anunţa în curând categoriile scutite de la mobilizare; punctul 7 din decretul prezidenţial e 'secret de serviciu'

Image
Image

Guvernul rus va anunţa "foarte curând" care categorii de cetăţeni vor fi scutite de la mobilizarea rezerviştilor cu experienţă militară pentru a lupta în războiul din Ucraina, a informat miercuri Kremlinul.

Potrivit Agerpres citând Reuters, în conferinţa sa de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze posibilitatea închiderii frontierelor pentru a împiedica cetăţenii să se sustragă apelului după informaţii despre o creştere a vânzării de bilete doar dus în afara Rusiei.


Dmitri Peskov a mai spus că guvernul rus va decide în scurt timp care cetăţeni vor fi autorizaţi să amâne răspunsul la convocare.

În conferinţa sa de presă, Peskov s-a eschivat să răspundă întrebărilor unor jurnalişti despre conţinutul celui de-al şaptelea punct din decretul prezidenţial privind mobilizarea parţială, care nu putea fi citit, limitându-se să afirme că este "secret de serviciu", potrivit Lenta.ru.

Decretul publicat pe site-ul preşedinţiei ruse conţine nouă puncte.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursă foto agora.md

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.