Igor Dodon cere Statelor Unite să sprijine recunoaşterea internaţională a neutralităţii permanente a Republicii Moldova

Preşedintele moldovean Igor Dodon a informat că a cerut SUA, în cadrul unei întrevederi cu subsecretarul de stat pentru afaceri politice David Hale, să sprijine eforturile Republicii Moldova privind recunoaşterea statutului de neutralitate "permanentă" la nivel internaţional, relatează publika.md, potrivit MEDIAFAX.

Igor Dodon a declarat, într-o postare pe Facebook, că Republica Moldova apreciază susţinerea Statelor Unite faţă de soluţionarea crizei politice din ţara sa, însă face apel pentru sprijin în recunoaşterea neutralităţii permanente de către comunitate internaţională.

"Am reiterat că datorită susţinerii din partea partenerilor externi şi a consensului naţional intern Republica Moldova are toate şansele de a relansa economia şi a promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naţionale", se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a oficialului moldovean.

"În context, l-am asigurat pe Subsecretarul de Stat că Administraţia prezidenţială, Guvernul şi majoritatea parlamentară vor păstra în vigoare toate acordurile internaţionale semnate de Republica Moldova, inclusiv cu Uniunea Europeană. Totodată, am făcut apel către SUA să susţină eforturile noastre de consolidare a statutului de neutralitate permanentă a ţării noastre, recunoscut la nivel internaţional", se mai arată în mesajul lui Dodon.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image
Image