Ikea va plăti 46 de milioane de dolari părinţilor unui copil din SUA omorât de o comodă care a căzut peste el

Producătorul suedez de mobilă Ikea va plăti 46 de milioane de dolari părinţilor unui copil din Statele Unite omorât de o comodă care a căzut peste el, relatează BBC, potrivit News.ro.

Jozef Dudek, în vârstă de doi ani, s-a sufocat în 2017, când un dulap Malm al Ikea s-a răsturnat în casa familiei sale din California.

Comoda, care cântăreşte 32 de kilograme, a fost rechemată de pe piaţă un an mai târziu din motive de siguranţă, în urma morţii altor trei copii.

Despăgubirea acordată de Ikea este cea mai mare plătită vreodată în SUA pentru moartea din culpă a unui copil, potrivit avocaţilor.

”Chiar dacă niciun acord nu poate schimba evenimentele tragice care ne-au adus aici, pentru binele familiei şi al tuturor celor implicaţi suntem recunoscători că acest litigiu a ajuns la sfârşit”, a declarat un purtător de cuvânt  al Ikea.

Părinţii copilului, Joleen şi Craig Dudek, au declarat că au fost ”devastaţi” de pierderea fiului lor.

”Nu ne-am gândit niciodată că un copil de doi ani poate face ca o comodă de doar 76 de centimetri să cadă şi să îl sufoce. Abia ulterior am aflat că era instabilă din proiectare. Ne spunem povestea acum pentru că nu dorim să se mai ntâmple unei familii”, potrivit cuplului, care a cerut tuturor celor care mai au comoda respectivă de la Ikea să o returneze. Familia a mai anunţat că va dona 1 milion de dolari din suma obţinută organizaţiilor care lucrează pentru protejarea copiilor de produse periculoase.

Credit foto News.ro.

Image
Image
Image
Image