Imagini spectaculoase cu momentul în care un meteorit intră în atmosfera Pământului

Imagini spectaculoase cu momentul în care un meteorit intră în atmosfera Pământului
O explozie puternică a avut loc sâmbătă seară, pe cerul Turciei, fiind pusă pe seama intrării unui meteorit în atmosfera Pământului (Foto: captură video)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Fenomen spectaculos pe cerul Turciei! Un meteorit de mari dimensiuni a pătruns în atmosfera Pământului și s-a dezintegrat, producând o puternică lumină verde-albăstruie.

Meteoritul a străbătut sâmbătă noapte cerul și a putut fi observat de oameni în mai multe orașe din Turcia. Mai multe imagini cu fenomenul au fost publicate de cotidianul turc Hurriyet, citat de Libertatea. Filmările arată cum, în jurul orei locale 20:20, meteoritul trece cu viteză pe cer deasupra orașelor Malatya, Erzurum, Gaziantep sau Elazig.

Locuitorii din cel puțin cinci provincii ale Turciei au asistat la căderea unui meteorit mare. Potrivit Adevărul, care citează publicația Sabah, meteoritul a ars în atmosferă, iar obiectul luminos a putut fost văzut în provinciile Diyarbakir, Malatya, Erzurum, Elazig și Gaziantep din sud-estul republicii.

Un meteorit a pătruns în atmosfera Pământului, deasupra Turciei

Pe rețelele de socializare au apărut cadre cu un obiect strălucitor de culoare verde-albăstrui, zburând pe cer. Strălucirea era destul de intensă, mai arată sursa citată. Pe măsură ce s-a apropiat de Pământ, obiectul s-a spart în mai multe părți, iar după un timp cerul din sud-estul Turciei a devenit din nou întunecat.

Autoritățile nu au făcut încă nicio declarație cu privire la incident.

Image