Incendiile din Pădurea Amazoniană sunt o criză internaţională. Emmanuel Macron cere introducerea temei la summitul G7

Preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis că numărul record de incendii de vegetaţie izbucnite în Pădurea Amazoniană sunt „o criză internaţională”, care trebuie discutată în cadrul summitului G7, conform BBC, citată de MEDIAFAX.

„Pădurea Amazoniană- plămânul care produce 20% din oxigenul de pe planeta noastră- este în flăcări. Membri ai summitului G7, haideţi să discutăm această urgenţă cu prioritate!”, a transmis Macron prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

„Sugestia preşedintelui francez conform căreia problema amazoniană trebuie discutată la G7, fără participarea ţărilor din regiune, evocă o mentalitate colonială, care nu îşi are locul în secolul XXI”, a transmis preşedintele brazilian Jair Bolsonaro acuzându-l pe omologul să francez că folosește problema Braziliei pentru câștig politic propriu, respingând apelul acestuia.

Și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a transmis că este profund îngrijorat de incendiile din Pădurea Amazoniană. „În mijlocul unei crize climatice globale, nu ne permitem să distrugem o sursă majoră de oxigen şi biodiversitate. Amazonul trebuie protejat”, a transmis Guterres prin intermediul unei postări pe Twitter, potrivit sursei citate.

Sursă foto Twitter CBS News.

Image
Image
Image
Image