Iranul renunță la respectarea Acordului nuclear, după uciderea generalului Qassem Soleimani

Iranul nu va mai respecta niciun fel de limite privind îmbogățirea uraniului și renunță astfel la ultimele angajamentele pe care le mai respecta din Acordul nuclear semnat în 2015, relatează Euronews și BBC News, citate de HotNews. Statele Unite ale Americii s-au retras din acest acord încă din 2018.

Anunțul privind decizia Iranului a fost făcut în contextul noilor tensiuni create de uciderea de către SUA a generalului Qassem Soleimani. Hotărârea a fost comunicată duminică sseară, la finalul ședinței guvernului de la Teheran, după ce un oficial iranian susținea că Teheranul ia în calcul adoptarea unor măsuri și mai aspre ca urmare a escaladării tensiunilor din regiune, în urma ucideri generalului iranian Soleimani într-un raid american, la Bagdad.

Iranul va menține cooperarea cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică şi ar putea reveni la respectarea angajamentelor asumate în cadrul acordului nuclear dacă SUA vor ridica sancţiunile împotriva Teheranului, se arată în declarația guvernului iranian.

Acordul nuclear încheiat între Iran şi marile puteri, în 2015, viza împiedicarea Iranului să obţină bombe nucleare.

Sursa foto: epochtimes-romania.com

Image
Image
Image
Image