Istoricul rus Oleg Sokolov şi-a ucis şi dezmembrat iubita, o fostă studentă. El şi-a recunoscut crima

Oleg Sokolov, un cunoscut istoric rus, în vârstă de 63 de ani, şi-a ucis iubita în vârstă de 24 de ani şi a dezmembrat-o. El şi-a recunoscut crima după ce a fost scos de poliţişti dintr-un râu din Sankt Petersburg, în stare de ebrietate, având un rucsac în care erau braţele femeii, relatează The Moscow Times şi AFP, citate de News.ro.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au percheziţionat locuinţa istoricului, unde au găsit cadavrul decapitat al Anastasiei Ieşcenko, fostă studentă a lui Sokolov, tânără care i-a fost coautor la câteva lucrări.

Avocatul lui Sokolov, Alexander Pociuiev, a declarat pentru Interfax că clientul său şi-a recunoscut crima. “Sokolov a acţionat influenţat puternic de ceva, dar deocamdată putem face doar presupuneri”, a afirmat avocatul.
Oleg Sokolov, mare admirator al lui Napoleon, era, potrivit studenţilor săi, un profesor talentat, care vorbea franceza şi putea interpreta atât rolul lui Napoleon, cât şi pe cele ale generalilor săi. Însă rusul era şi un ciudat, deoarece îi plăcea să se îmbrace ca Napoleon, să îşi numească iubita Josephine şi ca oamenii să i se adreseze cu “Sire”.

Image
Image
Image
Image