Italia a introdus un dispozitiv OBLIGATORIU care îi împiedică pe părinți să-și uite copiii în mașini

Un dispozitiv care îi împiedică pe părinţi să îşi uite bebeluşii în automobile a devenit obligatoriu în Italia începând din 7 noiembrie. Nerespectarea acestei noi reglementări legale este sancționată cu amendă și aplicarea unor puncte de penalizare, a anunţat Ministerul Transporturilor din această ţară, anunță presa internațională citată de Agerpres.

Noua lege îi obligă pe părinţi, bunici şi însoţitori ai copiilor să monteze pe scaunele speciale destinate pasagerilor cu vârste sub pragul de patru ani un mecanism de alarmă, pentru a evita ca bebeluşii să fie uitaţi în maşină atunci când şoferul coboară din vehicul.

Dispozitivul "va trebui să se activeze automat şi va trebui echipat cu o alarmă, pentru a-l avertiza pe conducătorul auto de prezenţa copilului, graţie unor semnale acustice, vizuale şi cu vibraţii, perceptibile în interiorul şi exteriorul vehiculului". Dispozitivul poate fi înzestrat şi cu sisteme de expediere automată a unor mesaje de tip SMS sau pe WhatsApp şi de iniţiere a unor apeluri telefonice, mai notează Agerpres, citând sursa amintită.

Șoferii vor primi o subvenție de 30 de lei pentru achiziționarea aparatului. Pe de altă parte, nerespectarea reglementărilor va fi sancționată cu amendă între 81 şi 326 de euro şi cu aplicarea a cinci puncte de penalizare.

Mai multe echipamente de acest tip, ataşate de cheia de contact a conducătorilor auto, există deja de cinci sau şase ani în Italia şi au început să intre în producţie în urma unor tragedii care au avut loc atunci când mai mulţi bebeluşi au murit după ce au fost uitaţi de părinţii lor în vehicule încuiate, în timp ce dormeau, în zile caniculare.

Sursa foto: wsj.net

 

Image
Image
Image
Image