Italia interzice vânzarea cu 600 de euro a unui medicament împotriva COVID-19

Italia interzice vânzarea cu 600 de euro a unui medicament împotriva COVID-19

Autorităţile italiene au interzis vânzarea unui medicament anunţat drept "singurul remediu pentru a combate" coronavirusul, al cărui preţ depăşea 600 de euro, şi au dispus blocarea paginii de internet pe care se comercializa, relatează miercuri EFE, potrivit AGERPRES.

Entitatea antimonopol din ţară (AGCM) a informat miercuri că a anulat vânzarea acestui medicament, numit 'Generico Kaletra', şi au fost demarate procedurile de sancţionare împotriva administratorilor site-ului www.farmacocoronavirus.it. pe care era oferit spre vânzare.

Potrivit sursei citate, portalul a fost închis iar medicamentul a fost retras de la vânzare din necesitatea de a întrerupe propagarea unei practici extrem de grave, mai ales într-un moment în care Italia înregistrează 31.506 de cazuri şi 2.504 decese din cauza noului coronavirus.

Produsul conţine principiile active ale unui antiviral pentru tratarea virusului HIV, era anunţat drept "singurul medicament" şi "unicul remediu" împotriva coronavirusului, deşi nu există încă un tratament oficial şi recunoscut împotriva acestui pathogen și era vândut la preţul de 634,44 de euro.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă cam.ac.uk.

Image
Image
Image
Image