Italia oferă ajutor lunar de până la 780 de euro pentru străinii cu venituri foarte mici. În ce condiții pot beneficia românii de acest sprijin

Guvernul italian le oferă cetăţenilor străini din această ţară, inclusiv românilor, venitul de cetățenie, o subvenţie pentru populaţia aflată sub pragul de sărăcie.

Suma maximă care poate fi acordată astfel este de 780 de euro pe lună, însă ea variază în funcţie de componenţa familiei.

Beneficiari pot fi străinii care au cel puţin zece ani de reşedinţă în Italia, dintre care ultimii doi să fie de reşedinţă neîntreruptă, anunță Digi 24. În plus, trebuie să deţină o locuinţă mai ieftină de 30.000 de euro şi să nu aibă bunuri mai scumpe de 6.000 de euro. Cei care vor minţi pentru a beneficia de acest ajutor riscă între 2 şi 6 ani de închisoare.

Iniţial, subvenţia se adresa doar italienilor, dar guvernul a decis să o aplice tuturor cetăţenilor din Peninsulă, după ce a fost acuzat de discriminare

Începând cu luna aprilie, subvenţia va fi acordată pe carduri speciale din circuitul Poştei italiene, iar banii trebuie cheltuiţi în termen de o lună, mai precizează sursa citată.

 

 

 

Image
Image
Image