Jihadiștii ISIS plănuiesc să comită atacuri teroriste în Europa

Mai multe documente și rapoarte descoperite în Siria, după înfrângerea Statului Islamic, relevă faptul că Jihadiștii ISIS plănuiesc să comită atacuri teroriste în Europa, folosindu-se de luptătorii infiltrați deja printre cetățeni.
Coaliția susținută de Statele Unite declarase sâmbătă, că gruparea jihadistă a fost lichidată, însă membrii rețelei rămân în continuare o amenințare prin celulele teroriste aflate deja în statele din Occident scrie The Mirror, citat de stirileprotv.ro.
Potrivit The Sunday Times, există mai multe documente în care se menționează atrocitățile care sunt plănuite pentru Europa. Sursa citată susține că rapoartele și documentele ar fi stocate pe un hard disk lăsat în urmă, în Siria, în timpul conflictelor dintre teroriști și forțele locale, iar The Times citează și o scrisoare a unui militant în care se precizează: „înainte de a lansa atacurile, ei ne vor trimite lista cu țintele dacă conexiunile sunt sigure. Prin voința lui Allah le vom îndeplini toate nevoile celor care-și doresc asta”.
Amintim faptul că agențiile internaționale de presă transmiseseră pe 23 martie 2019 că, potrivit alianţei condusă de kurzi, jihadiştii ISIS au fost eliminaţi complet din Siria, după cucerirea ultimului teritoriu deţinut de ei în această ţară. Foto stirileprotv.ro.

Image
Image
Image
Image