fbpx

Măsuri disperate pentru a scăpa de războiul pornit de Putin: rușii fug de mobilizare pe trotinete

Măsuri disperate pentru a scăpa de războiul pornit de Putin: rușii fug de mobilizare pe trotinete

Image
Image

Rușii nu știu cum să mai scape de mobilizarea parțială anunțată de Putin și au pornit un adevărat exod în statele din spațiul ex-sovietic. Având în vedere că zborurile au fost în mare parte blocate, unii au ajuns să recurgă la gesturi neobișnuite pentru a scăpa de războiul din Ucraina.

Potrivit b1tv.ro mai multe imagini au fost publicate pe rețelele de socializare cu rușii care recurg la trotinete pentru a trece în Georgia. Măsura este adoptată de unii ruși pentru că la graniță, mașinile așteaptă opt ore pentru a trece granița, iar la punctul de frontieră nu sunt acceptați cei care merg pe jos.

„Cei care fug de mobilizare în Georgia apelează la trotinete. Granița nu poate fi trecută pe jos, este nevoie de un vehicul. O trotinetă, de exemplu, pentru vamă este considerată suficientă. Cu mașina, trecerea durează mai mult de 8 ore din cauza aglomerației”, a scris pe Twitter publicația independentă SOTA.

„ A existat o schemă similară pentru refugiații care mergeau cu bicicletele din Rusia în Norvegia”, remarcă, tot pe Twitter, Andrew Roth, jurnalist The Guardian, potrivit sursei citate.

Și Felix Light, reporter Reuters, scrie pe rețeaua de socializare că „granița dintre Georgia și Rusia de la Verkhny Lars este adesea aglomerată, dar imaginile de pe rețelele de socializare de astăzi sunt o nebunie. Observați-i pe tipii care trec pe trotinete, evitând interdicția pentru pietoni”.

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto: captura twitter.com/Sota_Vision

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.