Măsuri extreme în Italia, țara europeană cea mai afectată de coronavirus. Româncă din zona de carantină: "Trebuie să stăm în casă. Nu avem voie să ne apropiem de spitale"

Măsuri extreme în Italia, țara europeană cea mai afectată de coronavirus. Româncă din zona de carantină: "Trebuie să stăm în casă. Nu avem voie să ne apropiem de spitale"

10 localități din Italia sunt în carantină, din cauza coronavirusului, după evoluția îmbolnăvirilor în ultimele trei zile. Potrivit ansa.it, a fost luată această măsură în orașele Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Cele mai afectate regiuni sunt Lombardia (47 de cazuri) și Veneto (11 cazuri). În Peninsulă au fost înregistrate și două decese, la o femeie de 75 de ani din  Casalpusterlengo și la un bărbat de 77 de ani din Vo’ Euganeo.

Autoritățile iau deja în calcul anularea celebrului Festival de la Veneția. Probleme sunt și la Milano, unde este în derulare Săptămâna Modei.

Autoritățile din cele două regiuni amintite au anulat evenimentele sportive, inclusiv trei meciuri din prima ligă, și au decis suspendarea cursurilor în școli și unversități. Și în mediul privat, mai multe companii au decis să le ceară angajaților să stea acasă.

Trenurile nu mai opresc în localitățile intrate în carantină.

Cele mai noi statistici anunță că au fost înregistrate 79 de cazuri de îmbolnăviri în total, aproape jumătate dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore.

În zonele afectate sunt și comunități importante de români. Nu există informații despre îmbolnăvirea vreunui cetățean român, până la acest moment.

„De ieri suntem în casă, ieri și astăzi, tot ce știu, știu din presă sau de pe Internet, adevăr sau speculație nu știu ce să vă spun, realitatea nu se știe. Cert e ca trebuie să stăm în casă. Nu am fost obligați, nu este o carantină obligatorie, ni s-a spus că ar fi preferabil și mai bine pentru noi să rămânem în case. Panică, alertă, teamă, e normal, discutam cu soțul că vrem să plecăm în România, suntem conștienți că fără o testare nu putem pleca, vrem să o facem, nu vrem să punem în pericol pe nimeni, familia, apropiații. Dacă sunt simptome trebuie să sunăm la 112, nu avem voie să ne apropiem de spitale, mai ales spitalul din Codogno e înconjurat de ambulanțe, ni s-a spus că nu avem voie în urgență sau spitalul respectiv”. a declarat pentru Digi24 o româncă stabilită în Italia.

Sursa foto: ansa.it

 

Image
Image
Image
Image