MAE a publicat lista zonelor periculoase din Grecia, în această vară. RISC URIAȘ de INCENDII, în aceste regiuni

Mai multe regiuni din Grecia prezintă risc ridicat de incendii de pădure (grad 4, pe o scară de la 1 la 5), avertizează Ministrul român al Afacerilor Externe în contextul în care, în această perioadă, destinațiile turistice din această țară sunt frecventate de foarte mulți români.

Risc mare de producere a incendiilor, pe fondul temperaturilor ridicate și a intensificării vântului, a fost anunțat pentru următoarele regiuni

-          Peninsula Attica;

-          Viotia;

-          Korinthia;

-          Achaia;

-          Ileia;

-          Messinia;

-          Lakonia;

-          Argolida;

-          Insula Skyros;

-          Insula Lesvos;

-          Insula Chios.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

În 2018, regiuni vaste din Grecia au fost mistuite de incendii violente de vegetație, care au transformat în scrum păduri, dar și orașe întregi. Aproape 100 de oameni și-au pierdut viața.

Sursa foto: greekreporter.com

Image
Image
Image
Image