Marea Britanie va izola în următoarele săptămâni persoanele cu vârste de peste 70 de ani, pentru a le feri de coronavirus

Marea Britanie va izola în următoarele săptămâni persoanele cu vârste de peste 70 de ani, pentru a le feri de coronavirus

Marea Britanie va izola în următoarele săptămâni persoanele cu vârste de peste 70 de ani şi va obliga toate persoanele diagnosticate cu coronavirus să intre în carantină, a anunţat duminică guvernul, care intensifică măsurile care au fost până acum mai puţin stricte comparativ cu restul Europei, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, a declarat că oamenii cu vârste de peste 70 de ani vor fi protejaţi de virus prin auto-izolare pentru o perioadă de până la patru luni, un anunţ oficial urmând să aibă loc ”în următoarele săptămâni”.

Marea Britanie a adoptat o abordare diferită a combaterii coronavirusului, comparativ cu alte state europene, cum ar fi Italia, Spania şi Franţa, care au impus măsuri stricte pentru a încetini răspândirea bolii.

Hancock a declarat la Sky News că guvernul va adopta o decizie săptămâna viitoare pentru a obliga oamenii să intre în carantină dacă sunt diagnosticaţi cu virusul, fiind pregătit să interzică şi evenimentele publice.

În Marea Britanie au fost confirmate 1.140 de cazuri confirmate şi 21 de decese, faţă de 24.747 de cazuri şi 1.809 decese în Italia, 7.753 de cazuri şi 288 de decese în Spania şi 4.499 de cazuri şi 91 de decese în Franţa.

Hancock a spus că strategia Marii Britanii este susţinută de dovezi ştiinţifice şi va fi făcută publică în următoarele zile, scopul fiind salvarea de vieţi.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă e-politic.ro.

 

 

 

 

Image
Image
Image
Image