Marea Britanie vrea să reducă veniturile migranților est-europeni după Brexit. Ce salarii ar încasa românii

Liderii conservatori vor să reducă pragul salarial pentru muncitorii migranți, de la 30.000 la 20.000 de lire sterline, pentru a evita un deficit major după Brexit, potrivit Sky News.

O coaliție de grupuri de interese, între care Consorțiul Retailerilor Britanici, i-a solicitat lui Boris Johnson și Jeremy Hunt să stabilească un set de reguli care să guverneze regimul lucrătorilor din străinătate, relatează Digi 24. În cadrul unei campanii care se desfășoară sub deviza #FullStrength, grupurile îi cer viitorului premier să extindă viza temporară de lucru pentru migranți de la un an la doi ani. Doresc, de asemenea, schimbări care ar facilita firmelor „importul” de talente necesare dezvoltării afacerilor. Astfel, extinderea vizelor post-studii la doi ani pentru studenții străini ar fi una din cele mai importante solicitări.

Campania este un răspuns la viziunea guvernanților în privința unui nou regim al imigrației care ar fi aplicat după Brexit, mai notează Digi 24. Autorități din domeniul migrației recomandă să nu fie făcute modificări în sensul reducerii pragului salarial pentru migranți pentru că asta ar afecta foarte grav afaceri din domeniul agricol. Astfel, fermele legumicole ar fi puse în situația de a nu-și mai găsi lucrători sezonieri, care vin, de regulă, din România și Bulgaria.

Image
Image
Image
Image