Maroc. Bilanț după cutremur: numărul morților trece de 2.800 și mulți supraviețuitori dorm în aer liber

Maroc cutremur bilanț
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Numărul deceselor din cutremurul din Maroc a trecut de 2.800, au anunțat autoritățile marocane. Echipele de intervenție încă mai caută persoane în viață, în timp ce numeroși supraviețuitorii fie refuză să se întoarcă în case, fie au rămas fără locuințe.

Potrivit stiripesurse.ro, televiziunea de stat din Maroc a anunțat în noaptea de luni spre marți că numărul morților în urma cutremurului de vineri cu magnitudinea de 6,8 a ajuns la 2.862. De asemenea, sunt cel puțin 2.562 de persoane rănite.

Autoritățile nu au emis nicio estimare pentru numărul de persoane dispărute deoarece comunitățile cele mai afectate sunt în zone greu accesibile.

În regiunile sinistrate au fost amenajate tabere de corturi deoarece localnicii au petrecut mai multe nopți sub cerul liber.
În zonele afectate intervine armata. De asemenea, au sărit în ajutorul sinistraților, echipe de căutare și salvare din Spania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite și Qatar. În plus, Algeria a alocat trei avioane pentru transportul personalului de salvare.

 

Foto stiripesurse.ro

Image
Image