Mii de lucrători din Gaza au fost returnaţi din Israel şi Cisiordania

lucrători Gaza Israel Cisiordania
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Mii de palestinieni din Gaza care lucrau în Israel şi în Cisiordania au fost trimişi vineri înapoi în enclavă, au relatat jurnalişti ai agenţiei Reuters potrivit AGERPRES.

Unii dintre muncitori au revenit prin punctul de trecere Kerem Shalom, la est de terminalul Rafah dintre enclava asediată şi Egipt.
Muncitori care traversau spre enclava palestiniană au spus că au fost reţinuţi şi li s-au aplicat rele tratamente de către autorităţile israeliene după atacul Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie.
Cei din zonele din nordul Fâşiei vor trebui să stea în sud după ce forţele israeliene au tăiat complet legăturile rutiere joi seara, potrivit unor oficiali palestinieni.


Israelul a anunţat, în noaptea de joi spre vineri, că returnează în Gaza toţi muncitorii din Fâşie blocaţi după atacul Hamas din 7 octombrie şi că taie toate legăturile cu teritoriul controlat de organizaţia islamistă, transmite AGERPRES citând AFP.
"Lucrătorii din Gaza care se aflau în Israel în ziua în care a început războiul vor fi trimişi înapoi în Gaza", a declarat cabinetul de securitate israelian într-un comunicat. În general vorbind,"Israelul întrerupe toate legăturile cu Gaza, nu vor mai fi muncitori palestinieni din Gaza", a subliniat cabinetul.
Aproximativ 18.500 de locuitori din Fâşia Gaza aveau permise de muncă în Israel la începutul războiului, potrivit Cogat, organul Ministerului israelian al Apărării care supraveghează activităţile civile din Teritoriile Palestiniene.

 

 
Foto AGERPRES

Image