Moldova se retrage din Comunitatea Statelor Independente

Moldova se retrage din Comunitatea Statelor Independente
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Republica Moldova se va retrage din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunităţii Statelor Independente (CSI) până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare, a anunţat joi seara preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

„Eu, împreună cu colegii, ne-am pus scopul ca până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare să le spunem adio. Care este rostul să ne aflăm în această Adunare Interparlamentară, când un stat membru fondator al acestei structuri a invadat alt stat membru fondator, Ucraina? Noi nu mai dăm curs la nicio invitaţie şi nu mai plătim taxa aceea de cotizare, colegii din opoziţie se mai duc, din banii lor, fac prezenţa. Noi însă avem o decizie politică asumată, până la sfârşitul sesiunii să spunem la revedere Adunării Interparlamentare a CSI”, a declarat Igor Grosu la emisiunea „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, potrivit news.ro.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, preşedintele Parlamentului a menţionat că optează pentru paritate şi în domeniul diplomatic. Republica Moldova are în prezent şase diplomaţi acreditaţi la Moscova şi atât ar trebui să aibă şi Federaţia Rusă în cadrul Ambasadei de la Chişinău, a punctat Igor Grosu.

„Nu trebuie să ne facem iluzii că ei îşi vor schimba comportamentul, nu-l vor schimba, cum ne-au tratat, cu lipsă de respect, aşa vor acţiona în continuare. Acum se fac evaluări şi o să se vină cu o propunere în sensul acesta”, a mai spus Igor Grosu.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto ilustrativ, stirileprotv.ro.

Image