Nessebar rămâne pe lista patrimoniului mondial UNESCO

vedere nessebar unesco
Sursa foto: vacantierul.ro
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Nessebar,una dintre stațiunile preferate ale românilor, de pe litoralul bulgăresc, rămâne pe lista patrimoniului mondial UNESCO, a anunţat Ministerul Culturii pentru BTA. Decizia a fost luată în cadrul celei de-a 45-a sesiuni extinse a UNESCO, ce se desfăşoară la Riad între 10 şi 25 septembrie.

Bulgaria a fost reprezentată la reuniune de ministrul culturii Krastiu Krastev, de adjunctul său, Chavdar Georgiev şi de consiliera Amelia Gesheva, delegația având misiunea de a prezenta poziţia Bulgariei cu privire la dosarul Nessebar, anunț[ BTA, citată de Agerpres. Decizia a fost adoptată în unanimitate, 15 ţări pronunţându-se în favoarea propunerii făcută de Japonia privind menţinerea statusului UNESCO pentru Nessebar. "Ţările care au luat cuvântul au felicitat Bulgaria pentru eforturile sale îndelungate de a conserva Nessebar, pentru dezvoltarea primei Strategii de patrimoniu pentru Nessebar, şi pentru includerea zonei offshore în cadrul sitului", a mai anunţat ministerul, potrivit sursei citate de Agerpres.

"Ţara noastră a obţinut timp valoros în care va fi dezvoltat un plan pentru conservarea şi administrarea Oraşului Vechi Nessebar, precum şi alte documente strategice care vor asigura păstrarea moştenirii culturale, istorice şi arheologice a peninsulei", a mai precizat Ministerul Culturii.

În cadrul sesiunii Bulgaria şi-a prezentat şi patrimoniul submarin, conservarea şi cercetarea sa. Documentarul a scos în evidenţă activitatea şi realizările Centrului Bulgar pentru Arheologie Subacvatică, mai precizează sursa citată.

 

 

Image