Coronavirus. Numărul de noi infecții în Germania s-a triplat

Coronavirus. Numărul de noi infecții în Germania s-a triplat

La aproximativ o săptămână după ce cancelarul Angela Merkel a relaxat măsurile stricte de carantină impuse în Germania, autoritățile au raportat marți de aproape trei ori mai multe noi infecții COVID-19 comparativ cu ziua anterioară, relatează Business Insider, citat de HotNews.

Agenția federală responsabilă de limitarea răspândirii pandemiei pe teritoriul german, Institutul Robert Koch, a raportat 933 de noi cazuri COVID-19, un salt uriaș comparativ cu cele 357 de infecții înregistrate luni.
Rata de contagiune R0, care arată numărul mediu de indivizi la care o persoană infectată transmite virusul, a fost peste valoarea crucială de 1.0 în ultimele trei zile, potrivit institutului.

Au trecut șase zile de când carantina din Germania a fost relaxată substanțial, fiind deschise magazinele și școlile, continuându-se procesul de ridicare graduală a restricțiilor început în 27 aprilie.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat în mod repetat că dacă rata de contagiune R0 va trece de 1, sistemul de sănătate german ar putea fi copleșit, potrivit Reuters.

Marți, Merkel a prezentat criteriile pentru aplicarea unei „frâne de urgență” asupra măsurilor de relaxare care ar putea fi aplicată în orice regiune unde numărul de noi infecții într-o perioadă de șapte zile depășește 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Potrivit sursei citate, trei districte, o parte relativ mică a Germaniei, au folosit deja frâna și mai multe ar putea urma.  

Bilanțul total al infecțiilor în Germania a ajuns, marți, la 170.508 de cazuri COVID-19 iar 7.533 de persoane și-au pierdut viața datorită coronavirusului, potrivit Worldometer.

Imagine cu caracter ilustrativ, News.ro.

Image
Image
Image